Избор од уредникот

Генералштабот на турската армија соопшти дека терористите на ПКК и припадниците на ирачките и сириските ограноци на таа организацијата во последните години интензивно во Турција носат терористи, оружје и експлозиви

Центарот за геолошки истражувања на Соединетите Американски Држави (САД) соопшти дека е регистриран земјотрес со интензитет од 6,9 степени, чиј епицентар бил на отворено море, 39 километри од крајбрежниот град Валпараисо, на длабочина од 25 километри

Турскиот заменик министер Јилдиз, за работата на институцијата во Македонија, Албанија и во Косово беше информиран од страна на главниот и одговорен уредник на Сервисот на македонски и Сервисот на албански јазик на АА, Аднан Идриз

друго

Според податоците на Заводот за статистика на Турција (ТУИК), во Коња минатата година е произведено околу 96,8 проценти од вкупното производство на лалиња во земјата. На 400.000 квадратни метри се одгледуваат 40 милиони лалиња